Jubelparkmuseum krijgt opknapbeurt en nieuwe naam

Het Jubelparkmuseum ondergaat een metamorfose.

Het Jubelparkmuseum ondergaat een volledige make-over en wordt vanaf woensdag omgedoopt tot het Museum Kunst & Geschiedenis. Tegelijkertijd krijgt het museum ook een nieuwe logo, een nieuwe website en ondergaat het gebouw in de komende maanden verschillende renovatiewerken.

Met de "rebranding" van het Jubelparkmuseum wil het nieuwe Museum Kunst & Geschiedenis alle verwarring met de naburige musea vermijden. Voor de cultuurinstelling betekent dit ook een grondige reorganisatiecampagne. Rond de eigen museumcollecties worden voortaan tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, terwijl de permanente museumzalen één voor één gerenoveerd worden.

De Wolfers-winkel kwam als eerste aan de beurt en nu volgen onder meer de zalen Egypte, de zalen 19e en 20e eeuw en de maquette van Rome. De lekkende daken, het verouderde sanitair en het onthaal krijgen ook een opknapbeurt.

De officiële en overkoepelende naam van de instelling in zijn geheel blijft de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Deze benaming omvat het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark, het Muziekinstrumentenmuseum, de Hallepoort en de Musea van het Verre Oosten. Dat laatste museum is momenteel gesloten voor het publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?