Museum van Elsene toont recente aanwinsten in Atomium

© brusselnieuws.be
02/05/2015

Voor de derde keer op rij organiseert het Atomium een kunstproject met een externe partner: nu met het Museum van Elsene. Uit die verzameling komen enkele hedendaagse werken van onder anderen Jean-Luc Moerman, Stephan Balleux, Wim Delvoye, Michel François, Bert De Beul, Edith De Kyndt en Ann Veronica Janssens.

Tien Belgische internationaal gerenommeerde artiesten komen aan bod. Artview3 geeft via sculpturen, schilderijen, foto’s en installaties een beeld van de hedendaagse kunst in België.

Voor het museum van Elsene is het ook een gelegenheid om zijn aanwinstenbeleid te belichten.

Het Museum van Elsene werd opgericht in 1892. Vanaf het begin heeft het zich opgeworpen als een museum voor hedendaagse kunst. De kern van de vaste collectie werd op dat ogenblik gevormd door een schenking van de erfgenamen van dierenschilder Edmond De Pratere.

Tijdens de twintigste eeuw werd de collectie van het Museum van Elsene stelselmatig aangevuld volgens dezelfde logica. Dat gebeurde eveneens via legaten en schenkingen maar ook via actieve aankopen, mede dankzij de steun van de gemeente Elsene.

Via aankopen, schenkingen, legaten focust het huidige aanwinstenbeleid vooral op de actuele, jonge Belgische kunst. Het museum bezit werk van hedendaagse, internationaal befaamde kunstenaars als Wim Delvoye, Jan Fabre, Michel François, Edith Dekyndt, Ann Veronica Janssens, Walter Swennen en Xavier Mary. Als resultaat van dit aanwinstenbeleid bezit het Museum van Elsene tegenwoordig zowat 10.000 werken die een getuigenis leveren van de rijke Belgische kunst van 1830 tot heden.

waar: Atomium

wanneer: nog tot 28 juni, elke dag 10 > 18u.

tickets: algemene entreekaartje biedt toegang tot expo. Korting op vertoon van ticket voor Gao Xingjian (Elsene).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni