Speciale kindertentoonstelling voor 100 jaar Legermuseum

© tvbrussel
Het is herfstvakantie en dus blijven kinderen even gespaard van de schoolbanken. Maar ook in de vakantie valt er veel te leren en te ontdekken. In het Koninklijk legermuseum bijvoorbeeld. Dat bestaat precies 100 jaar. Voor de jongste bezoekers is er nu een speciaal parcours uitgestippeld.

"In 1910 was er een wereldtentoonstelling in Brussel. Daar wou men een deel van de militaire geschiedenis van België tonen," zegt Christine Van Everbroek van het Koninklijk Legermuseum. "Na de tentoonstelling heeft het leger beslist om de verzameling te houden."

Twee wereldoorlogen verder is het museum heel wat groter geworden. Niet altijd overzichtelijk voor de kinderen. Nu wel met het speciale ontdekkingsparcours tijdens de vakantie. De kinderen moeten zelf op ontdekkingstocht in de historische collectie van het museum. Ze krijgen de hulp van een koninklijke gids.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement