Brusselse regisseur Kevin Van Doorslaer wint filmprijs in Los Angeles

KVDP
© BRUZZ
18/11/2018

Brusselaar Kevin Van Doorslaer heeft de Best Foreign Short gewonnen op het Studio City Film Festival in Los Angeles met de kortfilm Rendez-vous mè Dieu. "Dit is een victoire voor alle Brusseleirs", zegt hij aan BRUZZ.

De Brusselse regisseur is erg blij met de prijs voor de beste buitenlandse kortfilm op het Studio City Film Festival in het Amerikaanse Los Angeles. "Dit is een beloning voor het werk, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die eraan gewerkt heeft", zegt Van Doorslaer.

De kortfilm Rendez-vous Mè Dieu is een Brusselse film die ook helemaal in het Brussels dialect wordt gespeeld. "Dat we in Los Angeles een prijs winnen met een film waarin er gesproken wordt over Meulebeik en RWDM", vertelt de regisseur, "dat is eigenlijk een victoire voor alle Brusseleirs, voor het Brussels, onze taal die soms niet op de goede manier gewaardeerd wordt."

Zondagavond wordt zijn kortfilm in Brussel zelf gespeeld, als opener op het Internationaal Filmfestival van Brussel. "Dat is een thuismatch", lacht Van Doorslaer, "nadat we vorige week op verplaatsing hebben gespeeld in Hollywood. Dit is ook speciaal, omdat er nu veel familieleden, vrienden en collega's komen kijken. Dat is ook heel mooi."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film , kevin van doorslaer , regisseur , brusselaar , kortfilm

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni