review

'Creed II': De knock-out blijft uit

Onze score

Twee jaar geleden was er plots weer een boksfilm met Sylvester Stallone als jaren 1980-icoon Rocky Balboa. Sly had gelukkig wel eindelijk door dat hij te oud is om nog de kampioen te zijn en nam genoegen met de rol van coach-mentor-surrogaatvader.

Zijn plaats in de ring werd ingenomen door Adonis Creed, de zoon van zijn rivaal Apollo Creed die in Rocky IV in de ring werd doodgeslagen door het Sovjet-monster Ivan Drago (Dolph Lundgren). Regisseur Ryan Coogler vond een evenwicht tussen oud en nieuw en tussen emotie en actie, en Michael B. Jordan deed het uitstekend in de hoofdrol. Door het grote succes van Creed was een sequel onvermijdelijk.

Creed II kan ermee door als je de lat laag legt. De nieuwe regisseur, Steven Caple Jr., heeft het veel moeilijker om de bokskampen spannend te maken, maar de grootste tegenslag is het scenario: een luie kopie van Rocky IV die nostalgici beter bedient dan jonge mensen op zoek naar hun eigen helden. Creed moet het opnemen tegen Victor Drago, de meedogenloos boksende zoon van de verbitterde Ivan Drago. Zijn aarzeling wordt melodramatisch uitgemolken. De knock-out blijft uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?