The eagle

In het Schotland van de tweede eeuw beet het machtige Romeinse leger zich de tanden stuk op de Picten. Keizer Hadrianus liet een muur bouwen om zijn imperium te beschermen. De legende van de verdwijning van het negende legioen is tot de verbeelding blijven spreken.

Het inspireerde vorig jaar Neil Marshall tot Centurion. The eagle is het werk van Kevin Macdonald (The last king of Scotland, State of play). Centurion Marcus Aquila is erop gebrand om de eer van zijn familie te herstellen. Zijn vader stond aan het hoofd van het twintig jaar eerder verdwenen legioen. Aquila waagt zich samen met de Britse slaaf Esca in vijandelijk gebied om het embleem van het legioen te recupereren: een adelaar.

Macdonald neemt het jongensavontuur zeer ernstig. Dat werkt in het voordeel van de film tijdens veldslagen en heroïsche tochten. Die zijn niet via digitale effecten opgeblazen tot bombastisch spektakel maar relatief geloofwaardig. De ernst werkt in het nadeel van de film wanneer de personages hoogdravend ratelen over roem en eer. Hoofdrolspeler Channing Tatum heeft het atletische lichaam van een Romeinse held maar te weinig acteertalent en charisma om je te laten geloven in zijn personage. Brullen gaat nog net, geloofwaardig ijlen is te veel gevraagd. Deze film zal vooral de fans van vechtjassen op sandalen plezieren. Ave!


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement