Film over Brusselse stadsbendes bekroond op filmfestival in Canada

© Belga
21/09/2015

Black, de nieuwe film over stadsbendes in Brussel van regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah is op het internationaal filmfestival van Toronto bekroond met de Discovery Award. El Arbi ging de prijs, waar 5.000 euro aan verbonden is, zelf ophalen.

De film gaat bij ons pas op 11 november in première. Het scenario is gebaseerd op de boeken van jeugdboekenschrijver Dirk Bracke. Centraal staat de liefde tussen twee leden van rivaliserende stadsbendes.

De jury loofde "Black" voor zijn "duidelijke cinematografische visie die creatief en met lef neergezet wordt". Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah laten volgens de jury, "een diepe indruk na met de beklijvende en fijngevoelige manier, zowel visueel als auditief, waarop ze de loyaliteit en de bedreigende sfeer binnen jeugdbendes tegen het licht houden".

De Dropbox Discovery Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Dat gebeurde naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het festival. De winnaar werd gekozen uit de 30 films die het Discovery programma vormden.

Bekijk hier een trailer van de film.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni