Herbeleef Jaws met live symfonisch orkest

"We're gonna need a bigger boat."

Cultuurcentrum Flagey pakt in september uit met een primeur voor België: de witte haai Jaws schopt het opnieuw tot de cinemazalen, ditmaal onder begeleiding van een live symfonisch orkest.

Robert Shaw die zijn nagels laat lopen over het krijtbord in de filmklassieker Jaws: een iconische scène uit de filmgeschiedenis, jawel, maar ook het soort geluid waarvan de haren meteen overeind gaan staan. Gelukkig bevat Jaws ook wat aangenamere klanken, met name de soundtrack van John Williams. Om die muziek extra in de verf te zetten, brengt cultuurcentrum Flagey in Elsene de film terug naar de cinemazaal, ditmaal onder begeleiding van een live symfonisch orkest.

De muziek van Williams zal live gespeeld worden door het Brussels Philharmonic onder leiding van dirigent Dirk Brossé. Tickets voor de voorstellingen zijn sinds vrijdag te koop.

Jaws verscheen oorspronkelijk in 1975. Ondanks technische problemen werd de film over een moordende witte haai één van de meest succesvolle films aller tijden. Regisseur Steven Spielberg zag Williams' bloedstollende soundtrack als een van de redenen voor dat succes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?