I am number four

Zijn ze niet superhandig, die karikaturaal slechte interplanetaire rassen die voor de lol beschavingen vernietigen? Dankzij hen hebben de helden van dienst het eerste halfuur iets om voor op de loop te gaan en het laatste halfuur iets om aan flarden te schieten. In I am number four heten de stouterds Mogadorian. Kan het nog minder geïnspireerd?

De Mogadorianen zijn op aarde om de negen vertegenwoordigers te doden van een bijna uitgeroeid volk buitenaardse wezens die eruitzien zoals u en ik er zouden willen uitzien. Nummer vier, een wandelende poster boy, verstopt zich in een stadje waar doorgaans niets te beleven valt. Een mooi meisje dat voor zonderling doorgaat omdat ze al eens artistieke foto's durft maken, steelt zijn hart. Ze zouden een prachtig koppel vormen, ware het niet dat nummer vier met Mogadorianen moet afrekenen.

I am number four is voor de helft Twilight met aliens in plaats van vampiers. De hamvraag is dan of de bakvissen even hard gaan geilen op Alex Pettyfer als op Robert Pattinson. Voor de andere helft is I am number four hersenloze actie die volledig is opgetrokken uit digitale effecten die veel geld kosten en nauwelijks nog indruk maken. Op het randje af van bedrog vind ik dat veel vragen onbeantwoord blijven om de kijker te doen uitkijken naar de sequel. Een vervolg dat er niet komt als alles meezit en de film genegeerd wordt.Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement