Locquenghien-film krijgt herkansing

In de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Lombardstraat 67, is op donderdag 26 mei om 19.30 uur de tweetalige Brusselse documentaire Locquenghien a street odyssey te zien.

De film van 88 minuten vertelt de geboorte, het verloop en de stille dood van het autovrije straatfeest in de Locquenghienstraat (kanaalwijk, bij het Klein Kasteeltje) in de periode 2001-2009. Straatbewoner en cineast Jean-Noël Gobron (nv Alcyon Film) zat in de pioniersgroep die het feest organiseerde. Hij legde alles op film vast: van groepsbesprekingen, opbouw van tribunes, participatie van artistieke bewoners en barbecue- en koekenbaktoestanden tot de opkuiskaters na het vrolijke bal populaire. De stadsdocumentaire toont de stedelingen (in de straat wonen mensen als kunstenaar Casimir en de eigenaar van het Plasticarium-museum) in hun gewone doen.

De film kreeg steun van het Fonds Alain De Pauw, was vorig jaar juni in de Locquenghienstraat te zien, maar kende amper toeloop van niet-straatbewoners. Parlementslid Herman Men­­nekens (Open VLD) introduceert de film, samen met Gobron. De toegang is gratis, maar reserve­ren (mdebacker@raadvgc.irisnet.be of 02-218.60.60 of) moet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement