'Miss Homeless' in première in 11 landen

© FM Brussel
15/10/2010
Zondag gaat de Brusselse film 'Miss Homeless' van regisseur Daniel Lambo in première in elf landen. Aan de docu-fictie deden zowel professionele acteurs als Brusselse daklozen mee.

De naam van de film doet denken aan de Brusselse Miss Homeless-verkiezing, en dat is niet toevallig. "De film volgt het verhaal van Nicole, een vrouw die op straat gaat leven om zich in te werken in de rol van dakloze voor een film van haar man," zegt producent Peter De Maegd op FM Brussel. "De cast bestaat uit een mengeling van professionele acteurs en daklozen. Als je af en toe in het centrum van Brussel loopt herken je ze wel."

"Miss Homeless" is een low budget-film. "Het was een klein project, maar dat speelde in ons voordeel," aldus De Maegd. "We waren flexibel, en konden ons gemakkelijk aanpassen aan de cast."

Wereldpremière
"Mochten we met de film de traditionele weg volgen, wordt het gegarandeerd een flop," zegt De Maegd. "Dus kozen we ervoor om de film te koppelen aan de Internationale dag van Armoedebestrijding op 17 oktober. Iedereen die wil mag die dag de film in première tonen."

Een groot scherm, een DVD-speler en een degelijke geluidsinstallatie volstaan om de film te kunnen afspelen. Er gelden wel enkele voorwaarden: het mag geen privé aangelegenheid worden en de film mag niet commercieel gebruikt worden.

Het nieuws over de "Miss Homeless"-première ging als een lopend vuurtje de wereld rond, zodat de prent op 17 in liefst elf verschillende landen wordt getoond, waaronder Nieuw-Zeeland, Australië, Mexico en Griekenland. "In Portugal gaat het plaatselijke OCMW van Lissabon de film uitzenden. Ze hebben hem zelfs ondertiteld," zegt De Maegd.

In Brussel kan u zondag onder andere terecht in de Beurssschouwburg, maar ook in Freinetschool De Klimpaal in Molenbeek, waar de dochter van hoofdrolspeelster Tracee Westmoreland school loopt.

Niet op het witte doek
"De film krijgt geen reguliere cinema release," zegt De Maegd. "We gebruiken het potentieel van het internet om "Miss Homeless" te promoten."

Als u de film gemist hebt kan u hem altijd aanvragen via de website. Na Nieuwjaar wordt de film ook uitgebracht op DVD.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni