Offscreen Film festival: Kitsch, gore en kunst

© Coralie Fargeat via Offscreen Film Festival
| Revenge, een bloederige revenge- en rapefilm met een feministische twist, is het debuut van Coralie Fargeat. Met in de hoofdrol onder andere een bloeddorstige Kevin Janssens.

Een cinefiele schranspartij. Zo omschrijft het Offscreen Film Festival zichzelf. Het filmfestival van de geweldig aparte film, gaat op 7 maart van start. Liefhebbers van de betere subversieve cinema kunnen dan drie weken lang hun hart ophalen. 

De toon van het festival, dat al voor de elfde keer plaatsvindt in de zalen van Cinema Nova, Cinematek, Cinema RITCS en BOZAR, wordt meteen gezet door de openingsfilm. Revenge, het debuut van de Franse filmmaakster Coralie Fargeat, is een bloedstollend spektakel over vrouwelijke wraak. 

Meer dan zestig langspelers en een selectie korte films dingen naar de aandacht van het publiek. Van cultklassiekers van vroeger tot hedendaags werk van onafhankelijke en authentieke filmmakers.

Het festival focust deze keer vooral op Italiaanse genrefilms, zoals de legendarische spaghettiwestern Keoma, verrassende vampierenfilms zoals Near Dark van regisseur Kathryn Bigelow en op het oeuvre van Thierry Zéno, Belgiës meest subversieve filmregisseur.

Fans van de betere B-film kruisen maart best stevig aan in hun kalender. Tickets zijn nu al te koop. 

> Offscreen Film Festival. Cinema Nova, Cinematek, Cinema RITCS en BOZAR. 7/3 > 25/3

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.