Fou d'Food

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Sinds de Europese Commissie haar intrek nam in het vernieuwde Madou Plaza is de wijk rond de Leuvensesteenweg nog meer dan vroeger onderhevig aan grote tektonische krachten, een ideale voedingsbodem voor jonge leuke zaakjes. Zoals Fou d'Food.

In het Brusselse stadsbeeld is de Leuvensesteenweg altijd al een vreemde eend in de bijt geweest, met zijn bonte mengeling van arme migrantenfamilies die in afgeleefde huizen wonen, de nachtwinkels, de vele bussen vol West-Vlamingen op daguitstap naar Dod en de extravagante nachtbrakers voor de deuren van de Mirano. Sinds de Europese Commissie haar intrek nam in het vernieuwde Madou Plaza is de wijk nog meer dan vroeger onderhevig aan grote tektonische krachten, een ideale voedingsbodem voor jonge leuke zaakjes.

Eén daarvan is Fou d'Food, een zonnige broodjeszaak met nepgras en madeliefjes aan de muren en een grote centrale gastentafel. Fou d'Food is niet het zoveelste adres waar je een smos of een martino kunt vinden; de uitbaters maken er een erezaak van om te bewijzen dat een broodje niet zomaar een broodje hoeft te zijn. Op de kaart staan dan ook allerlei speciallekes, zoals een broodje met gekaramelliseerde wortelen, gember en rozijnen, courgettes, pistachenoten, abrikozen, balsamicoazijn en tuinkers, een broodje ganzenlever of een broodje met gerookte forel, mayonaise, wakame, tomaat, ui, komkommer en sla (allemaal voor €5,50). En behalve broodjes staan er ook heel wat panini, focaccia's, wraps en salades op de kaart, die je ter plaatse kunt opeten of gaan afhalen voor een euro minder. Wij smulden van onze 'Ying-yang'-wrap met gegrilde kipfilet, teriyakisaus, pindanoten, wortelen, sojascheuten en een julienne van courgette, rode biet en koriander (€6).

En hoewel de wrap stevig genoeg was om onze honger te stillen, sloten we toch nog af met een huisgemaakte chocolademousse (€4,50) die werd opgediend met verse aardbeien. Het is duidelijk dat hier twee mensen hun hart en ziel in hebben gestoken. We zijn best een beetje jaloers op de mensen die hier in de buurt werken.

adres: Leuvensesteenweg 27A, Sint-Joost-ten-Node - 02-229.41.02
open: maandag > vrijdag van 7.30 > 16.00 uur

02 229 41 02

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Inclusie-manager Samia Ahrouch: 'Voetbal moet even divers zijn als Brussel'
  • Op zoek naar straatracers in Schaarbeek
  • De terugkeer van de ambtenaren
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Gorges Ocloo: 'De cultuursector is nogal hypocriet'
  • David Numwami: extase à tous les étages
  • Anne Daems: inside the 'Garden Room'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement