Geluidsdempende muur langs Brusselse Ring moet lawaai absorberen

Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf volgende zomer 7,5 kilometer aan geluidsdempende muren bouwen langs de Brusselse Ring. Het gaat over het stuk tussen de Vierarmentunnel tot aan de afrit in Wezembeek-Oppem. Dat heeft het agentschap maandag aangekondigd.

De bouw van de muur moet de geluidsoverlast beperken voor de bewoners van Wezembeek-Oppem en Kraainem. Dat laten de besturen van de twee faciliteitengemeenten weten. De hoogte van de muur zou tussen de drie en de zeven meter hoogte liggen, legde het Agentschap Wegen en Verkeer uit, in een bijeenkomst voor de buurtbewoners op maandagavond.

De muren zullen het geluid van het ringverkeer moeten absorberen. Het voorziene budget van 12 miljoen euro wordt voorzien door het Vlaams Gewest en de betrokken gemeenten.

De bouw van de muur is gekoppeld aan de aankondiging van de beperking van de maximumsnelheid tot 100 km/u door de Vlaamse Regering, en dus aan het nieuwe Klimaatplan. De maximumsnelheid is er voorlopig nog 120 km/u. Het Brussels Gewest geeft aan dat ze de snelheidsbeperking zal toepassen op 5.5 kilometer van de Ring die binnen het Gewest ligt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Bruxelles dans votre boîte mail?