Samusocial lanceert netwerk van vrouwentoiletten rond Maximiliaanpark

© PhotoNews

Samusocial heeft een netwerk gelanceerd van 'solidaire toiletten'. Dat moet de vrouwen in het Maximiliaanpark helpen om een beveiligd en hygiënisch toilet te vinden. Momenteel stellen al vijf partners hun wc's ter beschikking.

Het project begint dinsdag met een proefperiode van een maand. Samusocial heeft een pasje uitgedeeld aan de vrouwen in het Maximiliaanpark met de boodschap "Free pass - Toilets for women". Momenteel hebben vijf partners al gezegd dat ze hun toiletten beschikbaar stellen tijdens bepaalde uren.

Volgens wat hulpverleners is het namelijk moeilijk om beveiligde toiletten te vinden in de Noordwijk. Er bestaan wel toiletten in het station, maar die zijn niet altijd open. Zeker voor vrouwen is dat probleem delicaat, zegt Samusocial, want als zij verder van het park moeten gaan zoeken naar een wc, lopen ze meer risico op geweld.

De vzw schat dat er in het Maximiliaanpark ongeveer 80 vrouwen verblijven. Ze zijn relatief jong, rond de 25 jaar, en komen vooral uit Eritrea, Ethiopië en Somalië.

Samusocial doet nu een oproep aan verenigingen, handelaars en kantoren in de Noordwijk om nog meer toiletten beschikbaar te stellen in de buurt van het Maximiliaanpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Bruxelles dans votre boîte mail?