Soirée d'info sur les boulevards centraux: "On nous traite comme des débiles"

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 23/01/2015

L'AB était sens dessus dessous hier soir lors d'une soirée d'information sur les boulevards centraux. Tout le monde pouvait y poser ses questions, mais pas sur le fameux plan de circulation ni sur les quatre parkings prévus. Or, c'est exactement ce qui intéresse le public.

Zoals bekend wordt de Anspachlaan deze zomer autovrij tussen Fontainas en De Brouckère. In de eerste helft van volgend jaar starten dan werkzaamheden om van De Brouckere een stadsplein voor grote evenementen te maken, van het Beursplein een stadspodium voor cultuur en van het Fontainasplein een groene zone.

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden konden gisteren in de AB voor de tweede keer hun zegje doen over die heraanleg. Naar schatting 500 mensen daagden op voor het infomoment.

De aanwezigen mochten vragen stellen en suggesties doen over hoe de autoluwe centrale lanen eruit zullen zien, maar niet over hoe het verkeer rond de nieuwe voetgangerszone. Bij de heraanleg hoort ook een nieuw circulatieplan en extra parkeergarages. Velen vrezen dat die net nog meer verkeer naar de Vijfhoek gaan lokken.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook