GC Op-Weule wil Vlaamse schepen

Danny Vileyn
© Brussel Deze Week
27/09/2012
De gemeente van FDF-voorzitter en burgemeester Olivier Maingain telt vier Nederlandstalige gemeenteraadsleden. Het gemeenschapscentrum Op-Weule houdt de traditie van een verkiezings­memorandum in ere. Elders is dat in onbruik geraakt.

Het memorandum is in het Nederlands en het Frans opgesteld. "Sommige eisen belangen alleen de Nederlandstaligen aan, andere alle inwoners van Sint-Lambrechts," legt Kurt Deswert, de voorzitter van het gemeenschapscentrum, uit. Het memorandum is het resultaat van een enquête onder de Nederlandstalige verenigingen en gebruikers van het gemeenschapscentrum.

Op-Weule schuift tien prioriteiten naar voren. Een Nederlandstalige schepen en de oprichting van een erkende Nederlandstalige bibliotheek zijn de twee topprioriteiten. Op-Weule wil ook dat de gemeente systematisch communiceert in informeert in twee talen.

In Sint-Lambrechts-Woluwe is er al jaren geen Nederlandstalige jeugdwerker meer. Die is nodig om een betere Nederlandstalige speelpleinwerking te verzorgen.

Jong en oud
Onderwijs dan: Op-Weule vraagt dat de Prinses Paolaschool en de Klimopschool met de hulp van de Vlaamse Gemeenschapscommissie gerenoveerd en uitgebreid worden. Ook ondersteuning van ouders en scholenoverleg staan hoog op de agenda.

Voorts wil Op-Weule dat het OCMW-rusthuis uitgebreid wordt en dat er een gemeentelijke senio­renraad wordt opgericht. En last but not least vraagt Op-Weu­le dat Sint-Lambrechts-Woluwe mee­stapt in het decreet op het lokaal cultuurbeleid: dé voorwaarde om het Nederlandstalige sociaal-culturele aanbod verder uit te bouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni