Meerdere CO-intoxicaties in Brussel

© BRUZZ

De Brusselse brandweer heeft zondagmiddag 3 interventies uitgevoerd voor CO-vergiftiging in het Brussels Gewest, zei woordvoerder Walter Derieuw aan het eind van de dag. In totaal werden 9 mensen, waaronder 6 kinderen, in min of meer zorgwekkende staat opgenomen.

Rond 18.00 uur kregen de hulpdiensten telefoon van vrouw uit de Jubelfeestlaan in Sint-Jans-Molenbeek, nadat ze flauwgevallen was en wakker werd gemaakt door haar man. Ze vertelde dat twee van haar kinderen klaagden over hoofdpijn.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, vonden ze 2 volwassenen en 6 kinderen die bevangen waren door koolstofmonoxide. De moeder en twee van haar kinderen waren er ernstig aan toe. Ze werden overgebracht naar het militaire ziekenhuis. Hun leven is echter niet in gevaar.

Een andere volwassene en 4 andere kinderenwerden voor zorg naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Detector

In de Maurice Xhoneux straat in Anderlecht viel een man rond 15.00 uur in zijn badkamer. Zijn kinderen hoorden de val en belden een buurman die de deur intrapte. Hun vader is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 12.30 uur ging in de Miniemenstraat in Brussel een CO-detector af. "De bewoners hadden de juiste reflex: ze zetten meteen de kachel uit en ventileerden de kamer", legt Walter Derieuw uit. De betreffende kachels en boiler werden verzegeld door Sibelga, de beheerder van het gas- en elektriciteitsnet in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?