20210324 1746 ZOOM Vaccinatie

Al meer dan 1.000 vrijwilligers voor Brusselse vaccinatiecentra

LG
© Belga
01/04/2021

Op vrijdag 26 maart is de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie een online platform gestart, met als doel een database van vrijwilligers op te bouwen die in geval van nood kunnen bijspringen in de vaccinatiecentra. Intussen hebben al meer dan 1.000 Brusselaars zich aangemeld.

De negen Brusselse vaccinatiecentra functioneren op dit moment goed, maar sommige centra zullen een beroep moeten doen op extra personeel zodra de maximale vaccinatiecapaciteit bereikt is. De gezochte medewerkers moeten een passende opleiding hebben genoten, zoals geneeskunde, verpleegkunde of vroedkunde.

Ook studenten verpleeg- of geneeskunde kunnen zich kandidaat stellen. Er is ook nood aan stewards en administratief personeel.

Om het proces te professionaliseren lanceerde de GGC op 26 maart een online platform voor medewerkers van vaccinatiecentra. Dit vergemakkelijkt het beheer en het oproepen van de vrijwilligers. Sinds die lancering van het platform hebben zowat 1.637 Brusselaars gereageerd op de oproep. Daarvan hebben er intussen al 1.094 hun registratie volledig voltooid en hun beschikbaarheden ingevuld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni