Drukte in Ter Kamerenbos: politie sensibiliseert zoveel mogelijk

JP
© BRUZZ
24/02/2021

In het Ter Kamerenbos zijn woensdagavond heel wat mensen samengekomen. De politie is ter plaatse om de mensen te herinneren aan de coronamaatregelen. Als dat niet werkt, schrijven politiemensen een proces-verbaal uit.

In het Ter Kamerenbos klinkt muziek en geschreeuw. Een groep uitgelaten mensen viert een feestje, te zien aan het grote aantal lege flesjes en blikjes dat ze aan de vuilnisbakken achterlaten. Officieel mag je slechts met een groep van vier tegelijk buiten zijn, met anderhalve meter afstand. Ook geldt de mondmaskerplicht nog in heel het Brussels Gewest.

Daarom is de politie ter plaatse om toezicht te houden. Dat bevestigt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Eerder vandaag heeft de politie van Leuven een park afgesloten omdat het er te druk is. Dat is de politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene niet van plan. "We zullen eerst sensibiliseren," zegt Van de keere. "Als dat niet werkt, zullen we verbaliseren."

Ter herinnering: een boete voor een overtreding van een coronamaatregel is 250 euro. Het is niet duidelijk hoeveel mensen op dit moment in het Ter Kamerenbos zijn. Het is ook niet duidelijk hoeveel politiemensen ter plaatse zijn. Wel laat de politie weten dat de mensen rond 20 uur aan het vertrekken zijn.

Vrijdag vindt er opnieuw een Overlegcomité plaats. Verschillende politici hebben al geopperd dat de bubbel voor contacten in de buitenlucht groter zou moeten worden.

Het Ter Kamerenbos was eerder op woensdag ook al druk.

| Het Ter Kamerenbos was eerder op woensdag ook al druk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni