Hele maand live klassieke muziek in vaccinatiecentrum Heizel

© Belgaimage

Vanaf vandaag en nog voor de hele maand juni kan je in het vaccinatiecentrum van de Heizel genieten van een streepje klassieke muziek tijdens het wachten. In samenwerking met de stichting Muziekkapel Koningin Elisabeth wil de Stad Brussel de cultuursector ondersteunen en mensen sensibiliseren voor de vaccinatiecampagne.

"Door muziekanimatie aan te bieden in het vaccinatiecentrum van de Heizel, wil ik graag steun betuigen aan het verzorgend personeel dat zich al meer dan een jaar mateloos inzet en hen een moment van bezinning en rust gunnen”, aldus Delphine Houba, schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel.

De schepen vervolgt: "Dit initiatief kadert trouwens ook in een programma om mensen te sensibiliseren voor de vaccinatiecampagne en biedt een unieke oplossing om cultuur volop weer tot leven te brengen en een brug te slaan tussen de kunstenaars en hun publiek."

Van maandag tot vrijdag, tussen 14u en 15u volgen kunstenaars elkaar op aan de piano, soms in het gezelschap van een ander instrument, om een muzikaal moment te delen in de wachtzaal na vaccinatie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?