Man uit Sint-Jans-Molenbeek belandt in ziekenhuis door CO-intoxicatie

© PhotoNews
| CO-vergiftiging op de loer.

In Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een persoon het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Dinsdagochtend omstreeks zes uur kwam er vanuit de Sint-Jozefstraat in Sint-Jans-Molenbeek een oproep voor een persoon die zich onwel voelde. Bij aankomst van de ziekenwagen sloeg de CO-detector van de ambulanciers meteen alarm. De ambulanciers openden daarop de ramen en verwittigden de brandweer.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis terwijl de brandweer op zoek ging naar de oorzaak van de CO-intoxicatie. Die bleek te liggen bij een technisch probleem aan de verwarming.

Het verwarmingstoestel werd daarom door Sibelga verzegeld. "We benadrukken nogmaals het belang van het plaatsen van een conform apparaat door een erkende technieker, een regelmatig onderhoud en verplichte controle door een bevoegde persoon en het voorzien van ventilatie en aanbrengen van verse lucht", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Een goede afvoer van de verbrandingsgassen is ook primordiaal."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?