Coronavaccinaties in het militair hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek
© PhotoNews

Militair Hospitaal start volgende week vaccinatie van militairen

© Belga
09/03/2021

Het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) in Neder-over-Heembeek is klaar met de vaccinatie van het eigen zorgpersoneel, meldt het ministerie van Defensie dinsdag. Vanaf 15 maart wordt gestart met het inenten van militairen die binnenkort op operatie vertrekken. De week daarna kan het centrum open voor het grote publiek.

Vanaf 22 maart stapt het Militair Hospitaal Koningin Astrid mee in de nationale vaccinatiecampagne. Het ziekenhuis wordt dan het tweede grootste vaccinatiecentrum van België: dagelijks zullen tot duizend inwoners van de regio Brussel gevaccineerd kunnen worden, als de levering van coronavaccins dat toelaat. Een zeventigtal militairen zal gedurende zeven maanden in het vaccinatiecentrum worden ingezet.

Op 21 januari begon het leger met het vaccineren van zijn personeel, te beginnen met het ziekenhuispersoneel van het MHKA. Momenteel krijgen de laatste personeelsleden van het ziekenhuis en ander zogenaamd prioritair medisch personeel, zoals ambulanciers, hun coronaprikken.

Vanaf 15 maart zullen zo'n 1.800 militairen die in de nabije toekomst op operatie vertrekken gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Minister van Defensie Ludivine Dedonder beklemtoonde dat het ging om militairen met een "essentiële functie". Het coronavaccin zal hen in staat stellen "om hun operatie in de best mogelijke omstandigheden uit te voeren", aldus minister Dedonder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie