Opnieuw mars tegen coronamaatregelen: dit kunnen we verwachten

© Kevin Van den Panhuyzen

Zondag om 13 uur is er opnieuw een betoging in Brussel tegen de coronamaatregelen. De demonstratie zal beginnen aan het Noordstation en eindigen aan het Jubelpark.

De betoging gaat uit van de beweging 'Belgium United For Freedom'. Naar eigen zeggen wil de beweging onder andere betogen tegen een vaccinverplichting, het Covid Safe Tiket en "mentale manipulatie." "Het is ieders plicht om al deze aanvallen op de menselijke waardigheid en integriteit aan de kaak te stellen, omdat dergelijke praktijken individuen hun vrijheid en hun recht op zelfbeschikking ontnemen," klinkt het.

De betoging is toegestaan door de gemeente, hoewel de vorige van 19 november veel sporen heeft nagelaten. Ilse Van de Keere van politiezone Brussel Hoofdstad Elsene, laat weten dat de politie voorbereid is. “We hebben verschillende contacten gehad met de organisator en er is ook een voorbereidende vergadering geweest met hem. We zetten de nodige middelen en het nodige personeel in om de manifestatie te omkaderen, zowel in uniform als in burger.”

Hoeveel demonstranten deze keer aanwezig zullen zijn, is nog niet duidelijk. Op het Facebook-evenement hebben alvast meer dan 4.000 mensen gereageerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?