| Het apenpokkenvaccin wordt nu in meer Brusselse ziekenhuizen verdeeld.

Preventieve vaccinatie tegen apenpokken ook mogelijk in Pacheco

SD
© BRUZZ
05/10/2022

In Brussel kunnen mensen die in aanmerking komen en zich preventief willen laten vaccineren tegen apenpokken, dat nu ook doen in het vaccinatiecentrum Pacheco, naast de vier ziekenhuizen die deze vaccinatie al aanboden.

Naast het Pachecocenter konden Brusselaars die daarvoor in aanmerking komen al een vaccin tegen apenpokken laten zetten in het UMC Sint-Pieter, het Universitair ziekenhuis Saint-Luc, het Erasmusziekenhuis en het UZ Brussel.

Omdat er momenteel slechts een beperkte hoeveelheid van het vaccin voorhanden is, wordt het vaccin voorbehouden voor enkele specifieke groepen zoals personen met een ernstig verzwakt immuunsysteem, mannelijke en transseksuele sekswerkers, vrouwen die een PrEP-behandeling volgen en laboratoriumpersoneel dat met het apenpokkenvirus werkt.

In september werden de criteria uitgebreid om in aanmerking te komen voor het vaccin. Voortaan kunnen ook mannen met wisselende mannelijke sekspartners zich preventief laten inenten tegen apenpokken.

Na een eerste dosis volgt een tweede prik 28 dagen later. Vaccinatie tegen apenpokken in Pacheco is alleen mogelijk op afspraak via het callcenter (02/214.19.29).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni