Sinterklaas legt oor te luisteren bij zorgmedewerkers Iris-ziekenhuizen

JP
© BRUZZ - Belga
07/12/2020

Op initiatief van de Franstalige christelijke vakbond CSC bezocht Sinterklaas verschillende Brusselse ziekenhuizen van het Iris-netwerk. Daar bedankte hij het verplegend personeel en luisterde hij naar hun wensen.

Het gaat om het ziekenhuis Etterbeek-Elsene, het UZ Sint-Pieters en UZ Brugmann. "Sinterklaas maakte zich al weken zorgen over wat er in ziekenhuizen gebeurt," zegt Marie Tillière, permanent secretaris van CSC voor de gezondheidssector. "Daarom besloot hij naar de zorgverleners te komen luisteren om zijn eigen idee van de situatie te krijgen."

Er ligt een sociaal akkoord op tafel, dus volgens de vakbond wordt het tijd om dit om te zettten in concrete acties. Volgens de vakbond is de speciale bonus die aan het personeel wordt toegekend vanwege de gezondheidscrisis niet voldoende. De arbeidsomstandigheden in zijn geheel moeten worden verbeterd. "Dagelijks moet het verplegend personeel hun beroepsleven boven hun privéleven stellen. Ze moeten hun rooster op het laatste moment wijzigen, altijd beschikbaar zijn, allemaal tegen salarisvoorwaarden die lange tijd niet zijn veranderd. Dit moet veranderen", zegt Tillière.

Concreet vraagt ​​de CSC de federale overheid om een ​​beter verlofbeleid, meer personeel, een betere bescherming tegen risico's voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid en een verhoging van de salarissen. Het roept ook op tot mondiaal overleg met het oog op een "meer gedurfd" loopbaanbeleid en de ontwikkeling van opleidingen.

Zondag ging Sinterklaas ook al naar verschillende Waalse ziekenhuizen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Gezondheid, CVS , Iris-ziekenhuizen, Sinterklaas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie