Testbus wacht terugkerende reizigers op aan Zuidstation

© EC/BRUZZ
| De testbus aan het zuidstation.

De besmettingsgraad met het coronavirus is vooral bij terugkerende reizigers hoog. Brussel zet daarom een testbus aan het Zuidstation. Aankomende treinreizigers zullen aangemoedigd worden om zich te laten testen.

De belangrijkste risicofactor in de verspreiding van het coronavirus zijn vandaag de reizen. De besmettingsgraad bij terugkerende reizigers ligt met 5 procent ook dubbel zo hoog als bij de rest van de bevolking (2,5 procent).

Om die groep beter te testen schakelt de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie (GGC) sinds deze vrijdag een testbus in aan het Zuidstation. Die staat er van 6u ’s ochtends tot 21u ’s avonds op het Hortaplein, aan de Anderlechtse zijde van het station.

Geen afspraak

“Er is al een testcentrum in het oude stationsgebouw, maar daar is het vaak erg druk. De testbus met zijn lange openingsuren kan de capaciteit desnoods verdubbelen,” aldus Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

In het station zullen reizigers ook aangemoedigd worden om zich naar de testbus te begeven, via affiches en stewards. Voor een test in de bus is geen afspraak nodig. In het testcentrum in het station is dat wel nog het geval.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?