Het vaccinatiecentrum Pacheco

| Het griepvaccin wordt standaard in de linkerarm toegediend en het coronavaccin komt in de rechterarm, zodat bijwerkingen gemakkelijker gecontroleerd kunnen worden.

Vaccinatiecentra tegen coronavirus gaan ook inenten tegen griep

© Belga
01/11/2021

Brusselaars kunnen zich vanaf maandag tegelijkertijd laten vaccineren tegen het coronavirus en de griep in de vaccinatiecentra van Molenbeek, Pacheco en Sint-Pieters-Woluwe. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). Wie een griepvaccin wenst, moet dat zelf meenemen.

In de vaccinatiecentra worden beide vaccins altijd simultaan toegediend. Het griepvaccin wordt standaard in de linkerarm toegediend en het coronavaccin komt in de rechterarm, zodat bijwerkingen gemakkelijker gecontroleerd kunnen worden.

Enkel combinatie van beide vaccins mogelijk

Griepvaccins zijn verkrijgbaar in alle apotheken en het vaccin is ook beschikbaar met een medisch voorschrift, zodat men kan genieten van de terugbetalingsregeling. De gevaccineerde ontvangt in het vaccinatiecentrum ook een attest als bewijs van zijn griepvaccin.

Het is wel niet mogelijk om enkel een griepvaccin te krijgen in de vaccinatiecentra. Enkel de combinatie met het coronavaccin is mogelijk. "Door deze synergie van vaccinaties zullen de burgers in de herfst en winter beter beschermd zijn tegen beide virussen," aldus GGC.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni