Vijftien vaccinatiebussen geschrapt wegens staking

© PhotoNews
| 16 augustus 2021 een vacci-bus op het de Brouckèreplein.

De staking van de chauffeurs van Keolis, de partner van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie in het project van de vaccinatiebussen, zorgt voor steeds meer problemen. Tot en met maandag 6 december rijden al zeker 15 vacci-bussen niet uit.

De vaccinatiebussen werden in het leven geroepen om als een lokale vaccinatiepost mensen te bereiken in wijken waar de vaccinatiegraaf laag is en er nog gesensibiliseerd moet worden. De bussen werden al snel over het hele Brusselse gewest ingezet.

Een staking zorgt nu voor ernstige problemen. Vrijdag konden daardoor de geplande campagnes in Elsene, Brussel-centrum, Neder-Over-Heembeek, Molenbeek en Ukkel niet doorgaan. Dit weekend moeten ook de plannen in Haren, Oudergem, Koekelberg en Evere geschrapt worden. Maandag zal ook de voorziene campagne op het Mexicoplein in Molenbeek van de agenda verdwijnen.

Indien de staking van Keolis na maandag aanhoudt, wil de GGC op zoek gaan naar alternatieven om mensen te blijven vaccineren op de plaatsen waar de bussen van Keolis normaal hadden moeten worden ingezet.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?