Voorlopig genoeg Pfizer-vaccins voor Brusselse woonzorgcentra

© PhotoNews

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is donderdag op bezoek gegaan in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek. Ze kreeg er een rondleiding in de ziekenhuisapotheek, van waaruit Pfizer-vaccins worden verdeeld, en ze kreeg meer uitleg over de toekomst van het hospitaal als vaccinatiecentrum.

Het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek doet momenteel dienst als een van de hubs waar het vaccin ontdooid wordt en vertrekt naar de Brusselse woonzorgcentra. Die operatie verloopt goed. Momenteel zijn er nog genoeg vaccins voorhanden om de rusthuizen te bedienen, al is het afwachten hoeveel er in de komende weken nog geleverd worden door Pfizer.

Zestien apothekers van Defensie bezetten in een beurtrol de apotheek en zorgen ervoor dat de dagdagelijkse werking van onder meer het brandwondencentrum niet lijdt onder de bijkomende taak.
Vanaf deze week wordt ook het zorgpersoneel van het militair hospitaal gevaccineerd. Voor de militairen is het net zoals de gewone burger nog wachten op een prikje. Al krijgen de militairen die op buitenlandse missie vertrekken naar alle waarschijnlijkheid binnenkort wel voorrang.

Vaccinatiecentrum

Vanaf begin maart wordt er ook een vaccinatiecentrum opgetrokken in het militair hospitaal en kunnen 1.000 burgers per dag zich er laten inenten. Ook in andere legerkazernes verspreid over het land komen er vaccinatiecentra. Zonder dat de werking van Defensie daaronder lijdt, verzekert de minister van Defensie.


"Enkel de kazernes waar voldoende beschikbare ruimte is, worden als vaccinatiecentrum gebruikt. De aanwerving en opleiding van militairen komt niet in gevaar", vertelt Dedonder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?