Partytips

Kies verstandig: hard gaan met Britney Spears of downtempo-dansen met twee paarden

Lis Vanheule, Noah Frooninckx Buelens
© BRUZZ
23/02/2024

Een nieuw weekend, een verse lading partytips! Vies vuil feesten kan je dit weekend onder meer in Brasserie Illegaal, onder de bollen van het Atomium of in de Beursschouwburg. Ons advies: spaar ook wat energie voor zondag.

Vrijdag

Slagwerk at Botanique

Het feestlabel Slagwerk veroverde de laatste maanden en jaren clubs in Londen, Amsterdam, New York en Parijs, maar vanavond keren ze terug naar hun heimat Brussel voor een denderend festijn in de Botanique. Ze hebben niet alleen zelf internationale allure, ze brengen ook overzees talent met hen mee. Op het programma staan namelijk het Amerikaans elektronisch duo Snowstrippers, maar ook de Noorse artiest FAKETHIAS, de Filipijns-Britse Angelita, de Franse dj Fausse Sceptique en als afsluiter natuurlijk schepper van het label Otis.

Fatma meets 54 Sound at Camping 58

Op deze regenachtige vrijdag slaan 54Kolaktive en Fatma sound de handen in elkaar voor een avond vol heerlijke reggae en diepe bass. Acht uur lang brengen ze de warme Jamaïcaanse cultuur naar onze hoodstad en dat met twee stevige soundsystems. Voel je vrij, vergeet de sombere winter en geniet van de eerste zomerkriebels onder de bollen van het Atomium.

Zaterdag

Osàre! at Beursschouwburg

Amsterdams label Osàre Editions bestaat vijf jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij! Wees voorbereid op een dubbele, opzwepende dosis live-set-excitement in de Beursschouwburg zaterdagavond op hun birthday bash. De eerste live performance van de avond is er eentje van de oprichter van het label Elena Colombi, daarna geniet je van een betoverende mix van diepe hypnotiserende en polyritmische beats afgeleverd door eregast Azu Tiwaline. Tot slot is Rick Shiver, muzikale durver met een neus voor kwaliteit, ook van de partij op dit verjaardagsfeestje.

Allervieste vuilste feesje at Brasserie Illegaal

Voor het ALLERVIESTE VUILSTE FEESJE gaat Brasserie Illegaal geen superlatieven meer uit de weg. Met live performances van onder andere: Anne Ballon, Easy Ego en Ricky Bekstok wordt deze editie nog ranziger dan zijn voorgangers VIES VUIL FEESJE en VIEZER VUILER FEESJE. Verwacht je aan heel wat knettergekke, punkachtige extravaganza en rock & roll.

Dekmantel Club Tour at Fuse

We kennen Dekmantel voornamelijk als Amsterdams muziekplatform en meerdaags techno en house festival. Maar momenteel zijn ze op clubtournee door verschillende Europese nightlife steden en wij zijn meer dan verheugd dat Dekmantel ook een tussenstop maakt in onze hoofdstad. Onder andere Salome, Nosedrip en Bibi Seck zorgen voor energieke dj-sets, die hopelijk een heerlijk voorproefje zijn voor Dekmantel festival eind augustus en begin september. Waarom wachten tot de zomer als je nu al kan genieten van Dekmantelse eigenzinnigheid?

Still lookin'... at LaVallée

Still lookin' wat je op zaterdag kan doen? Zoek niet verder, we got you! Still lookin'... is een collectief gevestigd in Brussel met een hart voor muziek, kunst en design en natuurlijk de creatieve geesten die daarmee bezig zijn. Het is een nomadisch project, dat de kruisbestuiving tussen artistiekeling wil promoten, maar ook verschillende kunstdisciplines wil combineren. Deze keer dalen ze neer in het Molenbeekse LaVallée voor een avond gevuld met live muziek afgewisseld door dj-sets, maar ook performances en de tentoonstelling The Color Shifts. Op de muzikale planning staan alvast Victor de Roo, Zouzibabe, romanou b2b VTT en DJ shoplifter, de overige kunstzinnige wonderen ontdek je daar!

Zondag

Matinée at Komplot or m.e.s.s.s.y.

Het is alweer de laatste zondag van de maand en we weten allemaal wat dat betekent: tijd voor Matinée! Zoals gewoonlijk voorziet de organisatie een heerlijke brunch en zorgvuldig geselecteerde ambient muziek. Maar deze editie is extra speciaal, omdat hun evenement niet op één, maar op twee plekken tegelijkertijd doorgaat. In Komplot kan je wegdrijven op de downtempo dj-golven van onder andere seja en known:relative. In m.e.s.s.s.y., op een steenworp afstand van Komplot, kan je dan weer genieten van rustgevende live performances van Farida Amadou, Les Halles en Roy Werner. Kiezen lijkt ook hier verliezen, maar geen stress. Welke keuze je ook maakt, Matinée zorgt voor een vredevolle zondag.

Deux Chevaux #2 at Au Kalme

Deux Chevaux is een downtempo feestcollectief (minder dan 120 beats per minuut!), dat zondag hun tweede daytime feestje organiseert in Au Kalme. Lokale ondergrondse legende J.error zal de verbanden leggen tussen Italo-disco, Acid en Electro. De Parijse Rose Mary trakteert je op een portie New Beat, Post-Punk and Wave heat. Deux Chevaux residents DJ Bisou & Toirabat zijn natuurlijk ook van de partij! Vergezel deze 'trage paardjes' zondag voor langzaam dansen en languit grazen.

BRITNOON at Le Lac

No Britney, no party! Dat dacht ook Brussel queercollectief Call of Dirty bij het bedenken van hun nieuwste event BRITNOON. Ze maken zondag hun comeback in Le Lac met een feestje in teken van nillies icoon Britney Spears (BRIT) en dat overdag (NOON). Trek je favoriete Britney outfit aan en vier de hele dag met ze mee tot de lichten aangaan. Dit is een evenement waar alleen contant geld wordt geaccepteerd, er zijn geen voorverkoopkaarten en de capaciteit is beperkt, dus kom vroeg en blijf tot laat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni