Yung Mavu en K1D praten in memes: ‘De helft van de tijd dissen we elkaar’

Noah Frooninckx Buelens
26/01/2024

Voor De Week Van De Belgische Muziek nodigen we een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Dit keer heeft Robbe Petitjean Yung Mavu te gast, die zijn ‘semi-goede’ vriend K1D meegenomen heeft. Ze kletsen onder andere over hun origin story, hun nummer SWEDISH AIRLINES en toekomstplannen in 2024. “In mijn andere nummer Rapstar laat ik weten wie het voor het zeggen heeft.”

De dynamische vriendschap tussen Yung Mavu en K1D begon met Yung Mavu’s eerste track Black Magic, een stage dive anekdote op Pukkelpop en hun gedeelde liefde voor hiphop. Zeven jaar later zitten ze samen in onze radiostudio. Ze zouden een rapduo kunnen zijn, maar ze zijn het niet. “Als Batman en Robin”, lacht K1D tegen Yung Mavu. “Ik ben Batman en jij bent Robin, zonder twijfel.”

K1D toont regelmatig engagement in zijn rapteksten en durft maatschappelijke problemen aan te kaarten. “Je moet een balans vinden”, legt de rapper met Senegalese roots uit. “Je kan niet altijd plezier hebben wetende dat er heel wat mis gaat in de wereld. Ik vind het niet fijn als artiesten bewust slechts één pad bewandelen en daar niet vanaf willen wandelen.”

“Ik ga daar volledig mee akkoord”, zegt Yung Mavu. “Maar voor mijn eigen mentale welzijn probeer ik me niet al te diep te verdiepen in alle maatschappelijke problemen. Ik ben daar te gevoelig voor.”

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ice , Muziek , yung mavu , K1D , Week van de Belgische Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni