Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
Of het goed weer is op het moment dat u dit leest, valt op voorhand uiteraard moeilijk te voorspellen. Maar we zijn wel speciaal naar deze ijsjeszaak getrokken bij slecht weer, zodat de kans groter werd dat tegen de publicatiedatum de zon weer scheen.

Michel Comus, de ambachtelijke ijsbereider die een succesvol zakenman was tot hij genoeg had van de drukte, opereert trouwens totaal onafhankelijk van het weer. Misschien valt het zelfs aan te raden om hier langs te komen op een druilerige dag. Met zonnecrème en zeurende kinderen heeft deze zaak immers weinig te maken.

Je ziet het al aan het nogal lelijke gevelbord en het hoogst eenvoudige interieur van de verbruikerszaal: door de no-nonsenseaanpak komt de klemtoon volledig op het product te liggen. Wie binnen consumeert, kan straffe koffie of thee uit het Verre Oosten bij zijn ijs krijgen. Wie na de aankoop meteen weer naar buiten wil, kan een hoorntje krijgen en betaalt per bol ook minder dan de helft, namelijk 1 euro. Voor de geboden kwaliteit is dat echt een spotprijs.

Comus, die zijn naam deelt met de excessief feestende zoon van de Griekse god Bacchus (Gasterea is de muze van de smaak), gebruikt geen kleurstoffen of bewaarmiddelen, bereidt zijn fruitsmaken met meer dan zeventig procent vruchtvlees, experimenteert volop met de meest uiteenlopende smaken (onze bol 'Marrakesh' smaakte echt naar de kruidensoek), en levert aan de beste restaurants van de stad.

:: Comus & Gasterea, Baksteenkaai 86-88, Brussel, 02-223.43.66. Open van dinsdag tot vrijdag van 11 tot 18u, op zaterdag van 9 tot 11u en op zondag, maandag en feestdagen van 14 tot 18u

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad