Michel: 'Beslissing Audi is signaal aan andere bedrijven'

TG
© brusselnieuws.be
20/01/2016

De federale regering is blij met de komst van een elektrische wagen naar Vorst. Dat zei premier Charles Michel (MR), geflankeerd door de directeur van Audi Brussels en een rits ministers. De premier linkt de beslissing aan de federale tax shift. Hij bedankte ook de vakbonden voor hun constructieve houding.

"Dit is uitstekend nieuws voor België en uitstekend voor de werkgelegenheid", zei de premier. "Audi houdt de fabriek in Vorst open en investeert in de toekomst met een hoogtechnologisch product. Dat stemt ons zeer tevreden."

Er waren de laatste maanden veel gesprekken met Audi Brussel en Audi Duitsland, liet de premier weten. Hij bedankte het bedrijf voor het vertrouwen in België, en is blij met het signaal aan andere bedrijven.

De voorbije dagen lag België onder vuur als investeringslocatie omwille van de commotie rond de excess profit rulings, die sommige bedrijven moeten betalen.

De beslissing van Audi ligt volgens de premier aan de tax shift van de regering. Die beslissingen maakten België aantrekkelijker voor investeerders. "De lasten dalen en de competitiviteit stijgt. Dit is een eerste bewijs dat de maatregelen werken", zei de premier. "We tonen hiermee heel duidelijk: België is business-friendly en sexy voor investeerders. Maar dit is ook een belangrijke stap in onze klimaatdoelstellingen."

Hij bedankte de gewesten, waar de afgelopen maanden vlot mee werd samengewerkt aan een strategie om Audi in België te houden. "Dit bewijst dat we goed kunnen samenwerken. En ik wil ook graag de vakbonden bedanken, zij hebben met een open houding gediscussieerd en deze constructieve houding heeft iets heel positiefs opgeleverd. Op die manier kunnen we de sociale zekerheid blijven financieren."

Directeur Audi Brussels: 'fier dat we model mogen bouwen'
Patrick Danau, de directeur van Audi Brussels is ook verheugd met het nieuws. "We zijn fier dat onze fabriek dit model mag bouwen. De beslissing is vandaag genomen en in 2018 gaan we beginnen met de bouw", zei hij. "We hebben het goede nieuws al meegedeeld aan het personeel. Onze fabriek heeft dit model gekregen omdat we een heel performante fabriek zijn, maar ook dankzij de verschillende maatregelen van de regionale en federale overheden. We willen de premier hiervoor bedanken."

"De maatregelen zijn erg goed voor werkgevers, en voor de werkgelegenheid. België wordt weer competitiever, en dat zorgt voor goede perspectieven voor de toekomst", besluit Danau.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni