100.000 euro in beslag genomen in onderzoek naar 16 cannabisplantages

© Chris Verhaeghe

In het onderzoek van de politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) naar een bende die verantwoordelijk was voor 16 cannabisplantages, zijn vorige week woensdag en donderdag bij twee huiszoekingen 107.960 euro, een wagen ter waarde van 16.000 euro en 6,150 kilo marihuana in beslag genomen.

Het onderzoek naar de drugsbende begon toen de recherche van de politie Brussel Noord op 24 juni een huiszoeking uitvoerde in Schaarbeek, in het kader van een onderzoek naar een reeks diefstallen. Bij die huiszoekingen stootten de agenten op 3 kilo marihuana en 5.000 euro cash. Daarop werd een ander onderzoek geopend en dat leidde op 26 juni al tot de ontdekking van een eerste cannabisplantage van 600 planten in Watermaal-Bosvoorde. Een dag later legden de speurders een tweede plantage, van 550 planten, bloot in Kraainem.

In de weken die daarop volgden bracht de recherche van de zone Noord de hele organisatie in kaart, en voerde ze nog een resem huiszoekingen uit in de Brusselse regio en in de provincie Luik. Afgelopen maandag vielen speurders dan binnen op een tiental adressen om een definitief einde te stellen aan de activiteiten van de drugsbende.

In totaal werden bij 28 huiszoekingen 16 plantages blootgelegd, voor een totaal van 7.834 planten. Het onderzoek liet ook toe 79.800 euro, 7 wagens, en 31 kilo marihuana in beslag te nemen. Bij de 28 huiszoekingen werden ook verschillende verdachten opgepakt. Tien van hen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, vier andere zijn uitgewezen naar Albanië.

Woensdag en donderdag volgden dan nog twee huiszoekingen, in Grimbergen en Ganshoren, en de arrestatie van een twaalfde verdachte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?