150 klachten tegen geluidsoverlast luchthaven

© Woluwe-Saint-Lambert.eklablog.com
| Een Lufthansa-vliegtuig boven Woluwe

Brussels Airport respecteert de wettelijke geluidsnormen niet, en de federale overheid pakt die overtredingen niet aan. 150 Brusselaars dienen daarom klacht in.

Opstijgende en landende vliegtuigen op Brussels Airport zorgen voor te veel geluidshinder. Dat vinden 150 Brusselaars uit Schaarbeek, Sint-Pieters- en Sint-Lambrechts-Woluwe, Evere, Sint-Jans-Molenbeek en Laken, zo meldt La Capitale.

Nochtans mag de luchthaven de geluidsnormen niet overschrijden, zo is wettelijk vastgelegd. Maar de luchthaven respecteert die wet niet en probeert die zelfs ongedaan te maken voor de rechtbank. En de federale overheid doet niets om die wet af te dwingen.

Daarom trekken 150 Brusselaars naar de rechter. Ze dienen een collectieve klacht in tegen onbekenden, tegen de luchthaven, Belgocontrol en de Belgische staat. Iedere persoon dient apart een klacht in, maar ze worden vertegenwoordigd door slechts één advocaat.

Ze eisen dat de geluidslimiet in het zogeheten arrest-Gosuin toegepast wordt, en ze vragen een veroordeling van de luchthavenuitbaters en de federale staat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?