16 verdachten opgepakt in drugsdossier

© Politiezone Brussel - Noord
| 16 verdachten opgepakt in drugsdossier

Tussen woensdag 3 juni en dinsdag 9 juni werd door de politiezone Brussel Noord een operatie uitgevoerd in het kader van een drugsdossier naar de organisatie van cannabisplantage, met verschillende huiszoekingen in regio Brussel en in regio Charleroi.

Het onderzoek werd vorig jaar opgestart naar aanleiding van een arrestatie van verschillende personen die een kraakpand binnendrongen om daar 1,5 kg marihuana op te halen. Tijdens het onderzoek bleek dat de gearresteerden actief waren in de cannabiswereld.

Op basis hiervan besliste de onderzoeksrechter om in totaal 19 huiszoekingen uit te voeren in de regio Brussel en Charleroi, waarvan 5 plaatsvonden op het grondgebied van de politiezone Brussel Noord. Deze huiszoekingen vonden plaats tussen 3 juni en 9 juni 2020. Er zijn vier woningen gevonden die gebruikt worden voor de productie van cannabis.

Elektrische fiets

Tijdens deze huiszoekingen werden er 16 verdachten gerechtelijk gearresteerd, waarvan 9 verdachten onder aanhoudingsmandaat staan van de onderzoeksrechter.

Er werden in totaal 135.000 euro, 400 cannabisplanten, allerlei materiaal goed voor een onderhoud van cannabisplanten, 1,5 kg marihuana en één nepwapen in beslag genomen door de politie gedurende de huiszoekingen. Daarnaast werden er ook 5 voertuigen, één elektrische fiets, juwelen en één luxehorloge in beslag genomen.

"Deze operatie kon plaatsvinden dankzij een vlotte samenwerking tussen de verschillende diensten van de lokale politie van Brussel Noord en de federale politie alsook de gerechtelijke federale politie van Charleroi, het labo van Charleroi en de speciale eenheden van de politiezones Charleroi en Chatelet," klinkt het in eeen persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?