2.750 lachgascapsules in beslag genomen tijdens alcoholcontroles

Politie Zone West aan de Sint-Mariastraat in Sint-Jans-Molenbeek Politie Zone West aan de Sint-Mariastraat in Sint-Jans-Molenbeek
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Politiezone West controleerde 270 bestuurders.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Politiezone West controleerde 270 bestuurders.

De politiezone Brussel-West heeft afgelopen weekend 2.750 lachgascapsules en 9 heliumflessen in een wagen gevonden, tijdens alcoholcontroles bij 270 voertuigen.

Afgelopen weekend hield de politie een grootschalige controleactie tijdens de winterse BOB-campagne. Ook de politiezone Brussel-West nam daaraan deel en controleerde 270 bestuurders in Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg.

Zeven bestuurders hadden te veel gedronken, twee mensen legden een positieve drugtest af en hadden 110 gram cannabis mee. Ze werden allebei opgepakt op verdenking van drugsdealen, meldt de politiezone.

Opvallend: in een van de voertuigen werden maar liefst 2.750 lachgascapsules aangetroffen, plus 9 heliumflessen. De capsules zouden vermoedelijk illegaal verkocht worden als drug, de politie heeft ze onmiddelijk in beslag genomen.

Gisteren nog raakte bekend dat alle Brusselse gemeenten lachgas in heel het Gewest zullen verbieden, zowel het bezit als het gebruik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?