44 maanden cel voor drugtransport via Brussels Airport

© PhotoNews

De Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdag een 32-jarige drugssmokkelaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 44 maanden. De man was in augustus betrapt toen hij een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne het land probeerde binnen te smokkelen. In 2012 kreeg hij al eens een celstraf van 36 maanden voor gelijkaardige feiten.

De dertiger was op 21 augustus opgepakt toen hij op de luchthaven Brussels Airport aankwam met een vlucht uit de Dominicaanse Republiek. Hij trok de aandacht van de douane omdat hij zich zeer zenuwachtig gedroeg en overvloedig zweette.

Onderzoek bevestigde de vermoedens van de douaniers: de man had maar liefst 125 boletas met cocaïne ingeslikt om op die manier de drugs het land binnen te smokkelen. Naar eigen zeggen was de dertiger 4.000 euro beloofd om het transport uit te voeren. In 2012 was de man al eens betrapt bij een drugtransport via Brussels Airport. Toen was hij veroordeeld tot 36 maanden cel.

Het parket vorderde ditmaal een gevangenisstraf van 48 maanden, omdat de man al voor de tweede maal betrapt was. De verdediging pleitte voor enige mildheid. "Mijn cliënt was ten einde raad, hij had dringend geld nodig om de schoolrekeningen van zijn kinderen te betalen", klonk het. "Hij heeft hier een groot risico genomen voor een relatief klein bedrag."

De rechtbank hield de kerk uiteindelijk in het midden en legde de man een gevangenisstraf van 44 maanden op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?