56 gestolen fietsen teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek

© Politie Brussel-West
| De fietsen worden momenteel gestald in het Centraal commissariaat van de Briefdragerstraat te Sint-Jans-Molenbeek.

Een ploeg van de dienst Interventies van de politiezone Brussel-West heeft in Sint-Jans-Molenbeek twee personen gearresteerd die probeerden een fiets te stelen. Bij twee huiszoekingen bij de verdachten vond de politie nog 54 fietsen en een elektrische step. De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

De twee mannen stonden op het punt om de fiets in een busje te laden. Tijdens het doorzoeken van het voertuig werden nog twee andere fietsen aangetroffen evenals gereedschap en hangsloten.

Na twee huiszoekingen vond de politie in totaal 56 fietsen en een elektrische step. Die worden nu gestald in in het Centraal commissariaat van de Briefdragerstraat in Sint-Jans-Molenbeek. De eigenaars worden momenteel geïdentificeerd.

Gestolen fiets ophalen

De foto’s van de fietsen zullen binnenkort op de Facebookpagina van de politiezone Brussel-West worden gezet. Die vind je door @zpz5340 in te geven in de zoekbalk. Mensen die hun fiets of de elektrische step herkennen, kunnen daarna contact opnemen met de dienst die zal vermeld worden in de publicatie. Een eigendomsbewijs van de fiets zal vereist zijn.

De niet opgehaalde fietsen zullen, volgens de gebruikelijke procedure, opgehaald worden door de vzw Cyclo en de foto’s zullen eveneens op de Facebooksite mybike.brussels worden geplaatst.

De politie benadrukt het belang om een fiets of step te registreren, zodat die bij verlies of diefstal herkenbaar is. Dat kan door een sticker met serienummer op de fiets te plaatsen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?