Aanslag Joods Museum: 5 weken voor verhoor verdachten en getuigen

© Chris Verhaeghe
| Archiefbeeld

Het Brusselse assisenhof trekt vijf weken uit om de twee beschuldigden en alle getuigen te verhoren in het proces over de aanslag op het Joods Museum. Dat is maandag gebleken op de zitting waarop de jury zal worden samengesteld. De laatste getuigenverhoren zouden op 12 februari plaatsvinden, waarna de pleidooien en het beraad van de jury kunnen starten. Als alles vlot verloopt, zou het proces moeten afgelopen zijn voor het begin van de krokusvakantie, op vrijdag 1 maart.

Maandag wordt de jury samengesteld en aanstaande donderdag en vrijdag zal het federaal parket zijn akte van beschuldiging voorlezen. Volgende week maandag zou het hof dan geen zitting houden, maar het verhoor van de beschuldigden zou wel drie dagen in beslag nemen, dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 januari. Vrijdag 18 januari komen dan de familieleden van de vier slachtoffers aan het woord.

De twee onderzoeksrechters en de politiemensen die het onderzoek hebben gevoerd, krijgen zeven dagen, van maandag 21 februari tot en met dinsdag 29 januari, om het verloop van het onderzoek uit de doeken te doen. Op donderdag 30 januari is het woord dan aan de verschillende experts in het dossier. De laatste veertien dagen zijn dan voorzien om de getuigen van de feiten en de moraliteitsgetuigen te verhoren, waarna de pleidooien zouden kunnen beginnen op 13 februari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?