Acht jaar cel voor gewelddadige home invasion in Brussel

© Chris Verhaeghe
01/12/2022

In Brussel is een 37-jarige man veroordeeld tot 8 jaar cel voor een gewelddadige home invasion in de hoofdstad. De dader was de woning van het slachtoffer binnengedrongen, waarna de man was aangevallen met een breekmes en opgesloten werd in zijn badkamer. De buit bedroeg amper 50 euro en twee smartphones.

"De man was op 30 juni vorig jaar met een kompaan een slachtoffer gevolgd op straat en binnengedrongen in diens woning”, meldt de politie donderdag. "Vervolgens gingen ze hem fysiek te lijf met onder andere een breekmes. Nadien werd het slachtoffer bloedend opgesloten in de badkamer."

"De daders gingen ervandoor met 50 euro en twee smartphones. Het slachtoffer riep om hulp via het badkamerraam waarna de politie hem bevrijdde. Na de feiten was het slachtoffer zo’n vier maanden arbeidsongeschikt door de verwondingen die hij had opgelopen.”

De verdachte kon enkele maanden later worden opgepakt. "Cameraonderzoek en DNA-sporen leidden tot zijn identificatie”, aldus een woordvoerder van de Brusselse politie. "De man werd op 17 december opgepakt. Hij kon trouwens gelinkt worden aan een andere gauwdiefstal en twee pogingen tot diefstal in schoenenwinkels. De rechter was van oordeel dat de man geen enkele vorm van berouw toonde."

"Bovendien was hij in 2011 al eens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor diefstallen met geweld. De rechter sprak dan ook een nieuwe straf van 8 jaar uit voor de combinatie van al deze nieuwe feiten en onderstreepte daarmee het goede werk, geleverd door de sectie Diefstallen van onze zone."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni