Achttien poederbrieven gestuurd naar negen kabinetten

© PhotoNews

Het parket van Brussel heeft vrijdag gemeld dat een onderzoek aan de gang is naar de brieven met wit poeder die naar de kabinetten van verscheidene ministers zijn gestuurd. Volgens het parket werden achttien brieven naar negen adressen gestuurd.

Het parket "heeft een onderzoek geopend voor feiten van bedreigingen met chemische of biologische substanties. De analyse van de substanties is aan de gang, maar de resultaten zijn nog niet beschikbaar. Tot dusver is geen verband gevonden met de feiten die donderdag in Namen gebeurden. Het onderzoek gaat verder."

Vrijdag kwamen verdachte enveloppen toe op verscheidene kabinetten van federale ministers in Brussel, onder meer in de Financietoren. Daarnaast werden kabinetten van ministers van de Franse Gemeenschap geviseerd. De politie en de Civiele Bescherming gingen op elk adres ter plaatse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?