Advocaat vraagt enkelband voor verdachte in onderzoek aanslag op Zweedse voetbalsupporters

© Chris Verhaeghe
08/11/2023

De 43-jarige Tunesiër die momenteel in de cel zit in het onderzoek naar de aanslag van 16 oktober in Brussel, is vanmorgen voor de raadkamer verschenen. De man kan volgens het federaal parket mogelijk in verband worden gebracht met het vuurwapen dat Abdesalem Lassoued gebruikte bij zijn terreurdaad. De advocaat van de verdachte vroeg de raadkamer om de toekenning van een enkelband.

De aanslagpleger doodde bijna een maand geleden twee Zweden op de avond dat de Rode Duivels een interland speelden tegen Zweden. Daags nadien kwam de man zelf om het leven bij een confrontatie met de politie in een café in Schaarbeek. Het federaal parket opende een onderzoek, waarbij een 43-jarige Tunesiër uit Tervuren werd opgepakt. Die man zou veelvuldig contact hebben gehad met de doodgeschoten terrorist en kan volgens het federaal parket mogelijk in verband worden gebracht met het wapen dat bij de aanslag werd gebruikt.

Lamjed K. werd aangehouden en zit sindsdien in de gevangenis. De man verscheen vanmorgen voor de raadkamer in Brussel, waar zijn advocaat pleitte voor de toekenning van elektronisch toezicht. “Het klopt dat ik niet om zijn vrijlating heb gevraagd”, zegt meester Guylain Mafuta Laman. “Over de inhoud van het onderzoek kan ik geen commentaar geven, aangezien dat geheim is. Ik kan enkel meedelen dat mijn cliënt zijn onschuld staande houdt met betrekking tot wat hem ten laste wordt gelegd.”

De raadkamer heeft zijn aanhouding verlengd voor een periode van een maand.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni