| Beeld ter illustratie.

Alerte politiepatrouille neemt 1,6 kilogram cannabis in beslag

© Belga
09/08/2023

Een patrouille van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene heeft vrijdag 1,6 kilogram cannabis in beslag kunnen nemen bij een vermoedelijke drugdealer. De man werd verhoord maar nadien vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

De patrouille zag de man vrijdag in het stadscentrum uit een gebouw komen en stelde vast dat die zich verdacht gedroeg. De agenten besloten de man eerst te volgen, en toen ze hem op de Anspachlaan wilden controleren, zette hij het op een lopen. De inspecteurs konden de man inrekenen en troffen op hem drie zakjes cannabis aan, voor in totaal 145 gram, en een kleine hoeveelheid geld.

Daarop volgde een huiszoeking op heterdaad, waarbij de politie nog eens 1.565,46 gram cannabis vond, verborgen in een koffer en op verschillende plaatsen in het appartement. Er werden ook een precisieweegschaal en verpakkingsmateriaal met sporen van cannabis aangetroffen.

De drugs werden in beslag genomen met het oog op vernietiging. De verdachte en de bewoner van het appartement waar de drugs werden aangetroffen, werden op vraag van het parket vrijgelaten na verhoor. Het parket onderzoekt de zaak verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni