Metrostation Jacques Brel in Anderlecht.

Alle jongeren vrijgelaten die 'aanslag' wilden plegen op politiecommissariaat

© Chris Verhaeghe
05/07/2023

De negen jongeren die afgelopen vrijdagnacht waren opgepakt in Anderlecht omdat ze van plan zouden zijn geweest om het hoofdcommissariaat van de politiezone Zuid in Anderlecht in brand te steken, zijn allemaal vrijgelaten.

Vrijdag circuleerden er online een oproep om te verzamelen aan het metrostation Jacques Brel in Anderlecht, met de bedoeling daarna naar het politiecommissariaat in de Demosthenestraat te trekken. De politie ging er postvatten en arresteerde uiteindelijk negen jongeren.

Volgens de politie waren de jongeren gewapend en hadden ze molotovcocktails en brandversnellers op zak, alsook bivakmutsen. “Alcohol en sigaretten kopen onder 16 jaar, mag niet”, reageerde politiewoordvoerster Sarah Frederickx. "Maar met bivakmutsen, jerrycans en molotovcocktails de straat op gaan, is bijna normaal geworden en wordt geminimaliseerd.”

Uit navraag bij het Brusselse parket blijken alle opgepakte jongeren inmiddels te zijn vrijgelaten. “Een van de minderjarigen had een bivakmuts bij”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Een meerderjarige was in het bezit van een flesje gevuld met brandstof. Hij werd na verhoor door de politie vrijgelaten. Alle anderen werden vrijgelaten zonder verhoor."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, aanslag politiebureau, politie zone Zuid, brusselse jongeren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie