Alle verdachten vrijgelaten na rel tussen twee Syrische families in Schaarbeek

© Google Maps
| De vechtpartij ontstond vlakbij het gemeentehuis van Schaarbeek
Updated: 09-08-2019 - 17:05

De negen personen die donderdagavond waren opgepakt in Schaarbeek toen twee Syrische families elkaar te lijf wilden gaan, zijn vrijgelaten na verhoor. Dat meldt het Brusselse parket.

“De lokale politie was opgeroepen voor een grote vechtpartij op de hoek van de Koninklijke Sinte-Mariastraat en het Lehonplein in Schaarbeek”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. De patrouilles kwamen ter plaatse voor het gevecht kon plaatsvinden. De twee groepen hadden zich bewapend met onder meer stokken en baseballknuppels.”

Volgens burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) ging het om twee Syrische families die de afgelopen dagen ook al onrust veroorzaakten.

Meteen na aankomst van de politie sloegen de amokmakers op de vlucht, maar verschillende personen konden worden opgepakt. “Negen van hen werden van hun vrijheid beroofd en door de politie verhoord. Nadien werden ze vrijgelaten”, aldus de parketwoordvoerster. “Een onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden te kennen van de feiten en de redenen waarom deze personen zich verzameld hadden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?