Anderlecht beboet voor inbreuken bij transfers van minderjarigen

© PhotoNews
| RSCA-voorzitter Marc Coucke.

RSC Anderlecht en de Koninklijke Belgische Voetbalbond hebben zich schuldig gemaakt aan inbreuken bij transfers van minderjarige spelers (U18). De wereldvoetbalbond FIFA legt paars-wit een boete op van 177.000 euro op. De KBVB moet 203.000 euro betalen.

Op zijn website stelt de FIFA dat het disciplinaire comité Anderlecht bestraft omdat de club, onder andere, artikel 19 van de FIFA-reglementen omtrent "het statuut en de transfer van spelers" bij minderjarigen heeft geschonden. Omdat Anderlecht meewerkte aan het onderzoek, bleef de boete beperkt tot 200.000 Zwitserse frank (177.000 euro).

De KBVB werd eveneens schuldig bevonden aan inbreuken tegen de regels omtrent minderjarigen en kreeg een iets hogere boete dan de Brusselse recordkampioen. Anderlecht en de voetbalbond kunnen de sancties nog aanvechten bij het beroepscomité van de FIFA.

"De veroordeling betreft feiten daterend uit de periode 2011-2013", reageert RSCA in een persbericht. Paars-wit gaat niet in beroep tegen de straf en aanvaardt de boete. "Dit bevestigt opnieuw, zoals ook aangetoond aan de FIFA, dat dergelijke bestuurlijke tekortkomingen niet meer gebeurden de laatste jaren en ook niet meer zullen gebeuren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?