Oussama Ben Alla

Assisenproces rond moord op Oussama Ben Alla start maandag

© Chris Verhaeghe
14/11/2021

Voor het Brusselse hof van assisen start morgen/maandag het proces rond een dodelijke afrekening in het drugsmilieu. Het slachtoffer kreeg een kogel in het hoofd, waarna zijn lichaam werd gedumpt in het kanaal. De 26-jarig beschuldigde heeft de feiten alvast bekend.

De feiten dateren van 2015. De familie van het 20-jarige slachtoffer contacteerde in mei van dat jaar de politie omdat de jongeman vermist werd. Twee weken later werd het lichaam van Oussama Ben Alla opgevist uit het kanaal. Het lijk was was verhakkeld door een bootschroef, waardoor de doodsoorzaak moeilijk te achterhalen was.

Uit het onderzoek bleek uiteindelijk dat Ben Alla vermoord zou zijn geweest door Sami Akhbriche. Die laatste is geen onbekende voor het gerecht. In 2017 werd hij nog veroordeeld tot 42 maanden cel voor de verkoop van drugs, feiten die zich afspeelden in de buurt van enkele scholen in Elsene. Een anonieme getuige verlinkte Akhbriche voor de moord op Ben Alla. Het slachtoffer zou in het kader van een afrekening een kogel in het hoofd hebben gekregen in de kelder van Akhbriche, waarna hij het lichaam dumpte in het kanaal. Na zijn arrestatie ontkende Akhbriche de moord aanvankelijk, maar vorig jaar ging hij toch door de knieën en gaf hij de feiten toe.

Vorige week werd de jury alvast samengesteld. Morgen start het proces met het voorlezen van de akte van beschuldiging.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni