| Beelden uit het opsporingsbericht dat de federale politie enkele weken na de feiten verspreidde.

Assisenproces wenkt voor drie verdachten van dubbele moord in Kraainem

© Chris Verhaeghe
26/11/2023

De drie verdachten van de dubbele moord op de 46-jarige Magali W. en haar 17-jarige dochter Coline zijn door de raadkamer doorverwezen naar het hof van assisen. De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling moet die beslissing nog bevestigen, waarna een volksjury zich zal moeten buigen over de gruwelijke moordzaak in Kraainem.

De twee slachtoffers werden op 24 maart 2022 levenloos aangetroffen in hun woning in de Annecylaan in Kraainem. Ze woonden er samen met Pierre D., de partner en stiefvader van de vrouw en het meisje. Het was de man zelf die de hulpdiensten had verwittigd, toen hij naar eigen zeggen in de hal van de woning een bloedplas had aangetroffen bij zijn thuiskomst. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de vrouw, die onderwijzeres was in Anderlechtse school, en haar dochter op brutale wijze om het leven te zijn gebracht met een mes.

De verdenking viel al snel op Pierre D., die door de onderzoeksrechter werd aangehouden op verdenking van moord. De 51-jarige man ontkende aanvankelijk zijn betrokkenheid bij de feiten en werd enkele weken later vrijgelaten door de Kamer van Inbeschuldigingstelling. Enkele maanden nadien werd de man opnieuw opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde, samen met een tweede verdachte. Het ging om de 39-jarige Beby N., een man van Congolese origine uit Brussel, die volgens het parket de moorden heeft gepleegd in opdracht van de partner en stiefvader van de slachtoffers. Kort nadien werd nog een derde verdachte opgepakt. Die man, Vincent L. uit het Luxemburgse Lubin, zou dan weer de vermoedelijke uitvoerder van de moorden in contact hebben gebracht met Pierre D.

Uit het onderzoek blijkt dat de slachtoffers vermoedelijk werden verdoofd alvorens ze werden vermoord. Aanvankelijk ontkenden de drie moordverdachten hun betrokkenheid bij de feiten, maar eind vorig jaar ging stiefvader Pierre D. door de knieën en bekende hij de opdracht te hebben gegeven voor de dubbele moord op zijn vriendin en haar dochter.

Het onderzoek naar de feiten is inmiddels afgesloten en het dossier kwam vorige week voor de raadkamer. Die besliste om het dossier over te maken aan het parket-generaal met het oog op een doorverwijzing naar het hof van assisen. “De zaak zal nu binnenkort voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling”, zegt An Schoonjans van het parket-generaal.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni